Verhuizingen: we zullen er nooit aan wennen!

Gepost op

Er zijn nogal wat gebeurtenissen in ons leven die flinke impact hebben, ons soms zelfs aan het wankelen brengen. Overlijdens, ziekte, ongevallen, echtscheidingen: ze kunnen er allemaal flink inhakken in de privésfeer, maar ook zakelijke gevolgen hebben. We functioneren niet meer zoals we normaliter doen. Natuurlijk kunnen we een verhuizing niet vergelijken met een sterfgeval, maar het is wel een event dat ons ook flink op de proef stelt.

Voorbereiding

Een verhuizing wil je uiteraard zo goed mogelijk voorbereiden. Dus begin je ruim op tijd met het maken van een lijstje of je zoekt er eentje op internet, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Op zich natuurlijk een heel goed idee. Het voorkomt dat je de laatste weken in de stress raakt, omdat je te laat bent begonnen. Nog erger is het als je er achter komt dat je iets bent vergeten! Maar dit zorgt er wél voor dat jouw aanstaande verhuizing lange tijd bezig houdt. Ondertussen draait je normale drukke leventje op dezelfde snelheid door, heb je evenveel te doen en hebben anderen dezelfde verwachtingen van jou. Maar een verhuizing doe je er niet eventjes bij. Dit vergt een goeie planning en tijd vrij maken.

De verhuisdag (en daar omheen)

De dagen rondom de verhuisdag zijn de meest hectische. Je hebt al veel ingepakt, maar je moet ook nog zoveel in dozen stoppen. Hoe meer de verhuisdag nadert, hoe meer je kwijt raakt. Natuurlijk schrijf je op alle dozen naar welke kamer ze in je nieuwe huis moeten. Maar waar is die schaar nou gebleven? Je zal ‘m toch niet in een doos hebben laten vallen? Waar had je je rijbewijs nou zo goed weggelegd. In welk stopcontact heb je je oplader het laatst gebruikt? Help! Af en toe wordt het je teveel en je neemt je voor: genoeg verhuisd nu, geen verhuizingen meer!

Hoe meer de verhuisdag nadert, hoe ontheemder je je voelt. Niet zo gek natuurlijk: je vertrouwde plek raakt leger en leger. Herinneringen lijken niet meer bij dit huis te horen. Je nieuwe woning is precies dat: nieuw. Het is nog niet je thuis, je hebt er nog geen herinneringen aan, en het is vooral ook leeg, heel leeg.

Settelen

Langzaam maar zeker vult zich jouw nieuwe huis, met jouw spullen. Ieder uur dat er verstrijkt, wordt het ook meer en meer jouw huis, jouw nieuwe onderkomen, jouw nieuwe thuis. Des te beter wordt daardoor ook jouw gevoel bij je beslissing: hier ga je nieuwe herinneringen maken.   


Delen