Wat moet je allemaal regelen bij verhuizingen?

Gepost op

Heb je een nieuwe woning gevonden of ga je voor het eerst op jezelf wonen? Een verhuizing is een mooi moment in je leven, maar ook een moment waarbij veel geregeld moet worden. Wil je weten wat je allemaal nog meer moet regelen bij een verhuistraject? Je leest het allemaal in dit blogartikel.

Het verschepen van jouw goederen
Natuurlijk moet je jouw inboedel naar jouw nieuwe woning zien te krijgen. Dit kun je zelf doen, met een vriendengroep of voor je laten regelen. Het kan voor heel wat stress zorgen, wanneer je zelf jouw hele inboedel moet verhuizen. Je moet dan bijvoorbeeld zelf een bus(je) huren en meerdere keren op en neer rijden. Het is dan vaak een stuk eenvoudiger, om dit door een professioneel verhuisbedrijf te laten doen. Zij laden snel in en lossen jouw inboedel op het nieuwe adres weer af. Zo gaat het verhuizen een stuk sneller.

In- en uitschrijven bij de gemeente
Wanneer je gaat verhuizen, moet je dit ook administratief aanpassen. Ga langs bij de gemeente met jouw nieuwe huurcontract of met jouw aankoopbewijs van de woning. Je kunt je laten registreren in de nieuwe woonplaats en moet je laten uitschrijven in de gemeente waar je eerst woonde. Doe dit op tijd om gedoe en eventuele problemen te voorkomen. Je kunt vrijblijvend een afspraak maken bij de gemeente voor meer informatie over het in- en uitschrijven bij het verhuizen.

Vaste lasten, rekeningen en abonnementen
Wanneer je gaat verhuizen, moet je niet alleen jouw inboedel overhevelen naar de nieuwe woning, ook moet al jouw administratie naar de nieuwe woning gaan. Je moet bepaalde rekeningen opzeggen en opnieuw afsluiten op het nieuwe adres. Denk bijvoorbeeld aan de energie- en waterrekening. Dit moet je op tijd regelen, om te voorkomen dat je deze rekeningen dubbel moet betalen. Het is vaak mogelijk om jouw internetabonnement over te zetten naar de nieuwe woning. Zorg dat je ook overal het adres aanpast en jouw nieuwe gegevens opslaat. Zo voorkom je dat de post bij het oude adres wordt geleverd en je belangrijke papieren mist.

Bij verhuizen komen nog veel meer zaken kijken. Je moet veel administratieve zaken op orde krijgen en rekeningadressen aanpassen. Het is aan te raden om hier al tijdig mee te beginnen. Zo weet je zeker dat de energierekening werkt voor de nieuwe woning en dat je niets te veel hoeft te betalen voor de oude woning. Maak het verhuizen ook een stuk gemakkelijker voor jezelf, door professionals in te schakelen die je helpen bij verhuizingen.


Delen