Opslag inboedel: tips bij ruimtegebrek

Gepost op

Wanneer je ruimte tekort komt zijn er diverse mogelijkheden voor de opslag van je inboedel. Van particuliere opslag tot selfstorage of het huren van een garagebox: dit zijn de mogelijkheden voor het opslaan van je inboedel.

Particuliere opslag
De opslag van je inboedel kan redelijk in de papieren lopen. Een ruimte bij een particulier, zoals in een loods of schuur, kan een goede oplossing bieden. Het gaat in dit geval niet om professionele verhuurders dus het is verstandig om alle gemaakte afspraken duidelijk vast te leggen. Denk hierbij aan prijsafspraken, afspraken over de aansprakelijkheid, de duur van de overeenkomst en de opzegtermijn.

Garagebox huren
Een garagebox kun je huren of kopen. Deze worden aangeboden door bedrijven en sommige woningcorporaties. Vaak worden garageboxen bewaakt met terrein- en camerabewaking waardoor je zeker weet dat je spullen veilig opgeborgen zijn. Daarnaast is een garagebox doorgaans 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Zo kun je op ieder gewenst tijdstip bij jouw spullen terecht.

Bij een inboedelopslagbedrijf
De makkelijkste manier om je inboedel op te slaan is bij een inboedelopslagbedrijf. Deze bedrijven bieden vaak twee mogelijkheden: selfstorage of mobiele storage. Bij selfstorage breng je de spullen zelf weg naar de opslagruimte die je huurt. Tussentijds hou je gewoon toegang tot de items. Mobiele opslag heeft een hoog serviceniveau. Het inboedelopslagbedrijf komt met een container bij je thuis zodat je zelf geen omkijken hebt naar het vervoeren van de inboedel. De container staat voor de deur, jij laadt hem vol en het bedrijf komt de container weer ophalen om deze op te slaan. Vaak worden de containers gestapeld opgeslagen. Je hebt wel toegang tot de inhoud maar dan moet je dit van tevoren doorgeven aan het inboedelopslagbedrijf, zodat deze jouw container voor je klaar kan zetten.

Tijdelijke opslag inboedel bij verhuisbedrijf
Sommige verhuisbedrijven bieden de mogelijkheid om je inboedel tijdelijk op te slaan als je jouw verhuizing uit laat voeren door het desbetreffende bedrijf. Meestal wordt de prijs voor de opslag opgenomen in de totale factuur. Dit is een goede oplossing als je gaat verhuizen en om die reden op zoek bent naar inboedelopslag.

Tijdelijke opslag en de verzekering
Wanneer je kiest voor tijdelijke opslag in het geval van verhuizing is het belangrijk om altijd bij je inboedelverzekeraar na te vragen of dit onder de dekking valt en welke voorwaarden hiervoor gelden. Zeg je inboedelverzekering nooit op voordat je gaat verhuizen, want dan is de opslag niet gedekt. Bij opslag voor een langere periode kun je bij het inboedelopslagbedrijf een speciale verzekering afsluiten.


Delen